نماهای مدرن شیشه ای

نمای شیشه‌ ای

یکی از انواع مصالح نمای ساختمانی که امکان طراحی و اجرا در انواع سبک‌ها همچون مدرن، کلاسیک، مینیمال و … را دارد، نمای شیشه ای است، برخی از سوالات پرتکرار در حوزه‌ی نمای شیشه ای عبارتند از:

  • مزایای استفاده از نمای شیشه ای چیست؟
  • انواع نمای شیشه ای شامل چه مواردی می شود؟
  • آیا نمای شیشه ای از ایمنی کافی برخودار است؟

نمای شیشه ای به عنوان نمایی منحصر به فرد در صنعت ساختمان سازی به حساب می‌آید، چرا که علاوه بر زیبایی منحصر به فردی که به نمای ساختمان القا می‌کند، نور طبیعی بیشتری را به نسبت دیگر نماهای ساختمانی به فضاهای داخلی ساختمان انتقال می‌دهد.

اغلب کارفرمایان و سازندگان ساختمان حداقل یک بار طراحی و اجرای نمای شیشه‌ ای به ذهنشان خطور کرده است اما ممکن است دقیقا از انواع نمای شیشه‌ ای و مزایا و معایب آن آگاهی نداشته باشند.

طراحی و اجرای نمای شیشه‌ ای ساز، کاری کاملا مکانیکی دارد که از نصب و هماهنگی مجموعه‌ای از شیشه، پروفیل و یراق آلات تشکیل می‌گردد، نمای شیشه‌ ای کرتین وال به عنوان پرطرفدارترین نوع از نمای شیشه ای به حساب می‌آید.

نماهای ساختمانی به عنوان یک دیوار یا پرده شیشه‌ ای، فضای داخلی و فضای خارجی را از هم جدا می‌کند، در نماهای شیشه‌ ای شفافیت و زیبایی نمای ساختمان بیشتر می‌شود.

نمای شیشه ای نسبت به نماهای دیگر دارای بار مرده کمتری هستند، این به این معناست که در هنگام زلزله کمترین آسیب

به ساختمان وارد می‌شود، از این رو مقاومت و استحکام نما در مقابل ضربه و عوامل جوی نیز بالاتر می‌رود.

 

 

  • نمای شیشه ای پل ارتباطی فضای داخلی با دنیای خارج از ساختمان است.درخانه که نمایه آن با شیشه طراحی شده می توان بر فضای بیرون مسلط بود و دید کامل داشت،علاوه برآن می توان حسی لذت بخش از تماشای طبیعت یکپارچه بیرون دریافت کرد.
  • برای نماکاری ساختمان این متریال،از شیشه های دوجداره استفاده می شود،از این رو می توان آرامش و سکوت را در ساختمان حس کرد،زیر این شیشه ها نوعی عایق صوتی هستند و مانع از انتقال سر و صدا بیرون به داخل ساختمان و بر عکس می شوند.
  • شیشه متریالی است که در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی وزن بسیار سیکی دارد و بار اضافی بر سازه اصلی وارد نمی کند.
  • نمای شیشه ای نسبت به نماهای دیگر مانند نمای سنگی و آجری سریع تر اجرا می شود.
  • به علت استفاده از شیشه های دوجداره هزینه گرمایشی و سرمایشی در ساختمان به میزان چشمگیر کاهش می یابد زیرا این شیشه ها حد زیادی از انتقال سرما و گرما به ساختمان جلوگیری می کنند.
  • تمیز کردن نمای شیشه بسیار آسان است ودر صورت کدر شدن آن ها می توان به آسانی آن ها را شستشو داد.شیشه خود تمیز شونده که با استفاده از نانو ذرات ساخته می شود نوعی جدید از شیشه است که در برابر جذب آلودگی مقاومت بالایی دارد و هیچ نگرانی در مورد تمیز کردن آن وجود نخواهد داشت.

 

  • شیشه روشنایی لازم برای فضای داخل ساختمان فراهم می کند و استفاده از آن میزان برق مصرفی در ساختمان را کاهش می دهد. علاوه برآن نور طبیعی که یکی از نیازهای ضروری انسان است  را برای وی به ارمغان  می آورد.
  • مقاومت در برابر شرایط مختلف آب و هوایی از جمله ویژگی های بارز نمای شیشه ای است. شیشه بر خلاف متریالی مانند فلز دچار خوردگی نمی شود و تغییرات آب و هوایی تغییری در ظاهر آن ایجاد نمی کند.از این رو نمای شیشه ای هم در مناطق سردسیر  و هم در مناطق گرمسیر استفاده می شود.
  • نمای شیشه ای ظرافت و آراستگی فوق العاده ای به ساختمان می بخشد.اگر به ساختمان های تجاری اطراف خود توجه کنید متوجه حضور شیشه در طرا حی نمای آن خواهید شد.
  • شیشه متریالی انعطاف پذیر است می توان آن را با توجه به مکان مورد نظر در قالب های گونان ساخت.تنوع بالای طرح و رنگ شیشه باعث رونق استفاده ز آن در پروژه های ساختمانی شده است،بنابر این اهمیت این متریال از چشم هیچ پیمانکار و معمار پنهان نیست.
  • در مقایسه با سایر مصالح،استفاده از شیشه برای نما منجر به کاهش هزینه های اجرایی و نگهداری از نما می گردد.

سیستم کرتین وال

 یکی از پرکاربردترین نماها در نمای خارجی ساختمان را می توان نمای شیشه ای کرتین وال دانست. این نما جزء دسته نماهای خود ایستا در طراحی بیرونی ساختمان محسوب می گردد. این نوع از نما بر روی پروفیل های از پیش نصب شده بر روی نمای ساختمان نصب می گردند و نکته بسیار مثبت و حائز اهمیت در نمایش را می توان عدم تحمیل بار اضافی بر روی ساختمان دانست؛ به این معنی که بار وزنی نمای ساختمان بر روی خود نما قرار خواهد گرفت.
در نمای کرتین وال با توجه به کاربرد و سلیقه کارفرما از مدل های مختلف شیشه می توان استفاده کرد که عبارتند از شیشه ی ساده، شیشه دو جداره، شیشه سه جداره، شیشه لمینیت، شیشه سکوریت، شیشه اسپندرال، شیشه سندبلاست و انواع مختلف شیشه های دیگر. نمای کرتین وال را می توان یکی از رایج ترین و محبوب ترین نماهای شیشه ای در قسمتهای بیرونی ساختمان دانست.
    • فیس کپ ( … )
    • فریملس ( …)
    • یونیتایز( … )
  1. سیستم اسپایدری
 نمای اسپایدر که به وسیله پایه های اسپایدر بر روی ساختمان نصب می گردد یک مزیت بسیار قابل توجه نسبت به نمونه های دیگر شیشه‌ای در ساختمان خواهد داشت و آن هم ارایه نما و دید یکپارچه است که در ساختمان ایجاد خواهد شد.
نمای اسپایدر به صورت شیشه های تک جداره ضخیم اجرا می شود که علاوه بر این می تواند در نماهای دو پوسته و پارتیشن بندی نیز در ساختمان استفاده گردد. لازم به ذکر است در نمای دو پوسته پس از اجرای شیشه با نمای اسپایدر می توان با اندکی فاصله یک نمای دیگر با استفاده از شیشه و یا موارد دیگر اجرا کرد که باعث جلوگیری از اتلاف انرژی های حرارتی و یا نوری گردد.
    • پایپ ( … )
    • فین گلس ( …)
    • کلمپ ( … )

 

۱- سیستم کرتین وال

۲ - سیستم اسپایدری

در پروژه اجرایی با توجه به متراژ کل شیوه پرداخت تعریف می گردد. در صورتیکه پروزه اجرایی کمتر از ۳۰۰ قرطول باشد ۷۰درصد مبلغ کل بصورت پیش پرداخت،۲۰درصد هنگام تحویل شیشه ها درب پروژه و ۱۰ درصد آن پس از تحویل پروژه دریافت می گردد.

  1. بازدید از پروژه و مشاوره
  2. نقشه برداری
  3. طراحی پلن و ثبت سفارش شیشه
  4. زیر سازی و نصب یراق آلات
  5. گنترل کیفیت شیشه و ترخیص
  6. تخلیه شیشه و نصب
  7. تحویل پروژه